Информация за употреба

Маските не са подходящи за деца под 3 годишна възраст. При деца до 10 годишна възраст маската да се използва само при съответен родителски надзор.

Всички предлагани маски са за многократна употреба, като повечето от тях имат продължителност на ефективност в рамките на 340 часа използване в силно замърсена среда. Това означава, че трайността на действие на вашата маска ще зависи от условията, в които я използвате.

За да се осигури максимална ефективност маската трябва да се смени след определен период от време.

Маската може да се използва многократно от 4 до 5 месеца в зависимост от качеството на въздуха в града и честотата на използване на маската.

Активния ‘живот’ зависи от условията на околната среда, в която се носи маската.

Vogmask е сертифициран, като продукт за многократно използване. След като филтриращият текстил се насити с микро частици и се появи силна устойчивост на вдишване/издишване, то е време маската да се смени. По-долу е посочена таблица с примерни параметри и филтриращия капацитет на маската.

Филтърния слой, който улавя микрочастиците заедно с въглеродния филтър са вградени в маската и са със същата големина, като маската. По този начин се постига по-добро уплътнение и се намалява риска от проникване на частици от страничните повърхности на маската. Поради тази причина филтърът не може да се смени с нов и след време се заменя цялата маска

Маската може да се пере ръчно със сапун и топла вода, това обаче няма да удължи живота на филтрите, тъй като частиците си остават заключени в тях. Тъй като цялата конструкция на маската е изградена от филтър, след неговото изхабяване маската трябва да се замени с нова. Не изпирайте маската в пералня машина, позволено е единствено ръчно пране със сапун.

За постигане на още по-голяма ефективност Vogmask и Cambridge mask са с вградени филтри, които са разположени по цялата повърхност на маската. След изчерпване на филтриращите способности на филтъра, цялата маска трябва да се замени. Това обикновено става след 5-6 месеца употреба в нормално замърсена градска среда.

Респираторните маски са лесен и неинвазивен начин за защита на дихателните пътища, а от там и на вашето общо състояние и здраве. Напоследък сме изложени на все по-голям брой замърсители на околната среда, особено през зимните месеци маските ни осигуряват незабавна защита. Респираторните маски са символ на стил, защита и грижа за себе и своето бъдеще. 

Маските се предлагат в 3 размера – S, M и L.

Размер S е подходящ за деца

Размер M е подходящ за жени

А размер L е подходящ за мъже

Възможно е да има някои отклонения от стандартната номерация. Ако имате съмнения ни пишете предварително.

Функцията на вентилационния клапан е да улеснява издишването на въздуха, а също така спомага за ефективната вентилация и незадържането на влага по време на дишане. Всички маски имат едни и същи слоеве за защита, които са еднакво ефективни, както за защита от фини частици, така и от миризми и бактерии, но някои от тях имат два клапана за издишване. Маските с два клапана са оптималния вариант за ситуации, в които спортувате, което налага учестено дишане и съответно е предпоставка за запотяване.

И двата вида маски са еднакво ефективни при използване в обичайни ситуации в града, например разходки навън.